Pozdě, ale přeci! Maturitní ples gymnázia

Akce, která ještě koncem ledna vypadala jako beznadějný případ, se stala hlavní březnovou událostí nejen gymplu, ale i celých Hranic. 26. 3. se v hranické sokolovně uskutečnil ples našeho gymnázia, který kromě rodičů a známých přivítal i bývalé absolventy gymnázia a taktéž významné hosty z řad veřejnosti, kterými byl například pan starosta Kudláček a mnozí další.

Více než měsíc naši maturanti nacvičovali na svůj velký triumf a ve čtvrtek 24. 3. už jen s radostí dokončovali vystoupení přímo v sokolovně. V pátek se ještě zašli podívat na mladší spolužáky, kteří předvedli nově naučené taneční dovednosti na závěrečné koloně.

Sobotní ráno se samozřejmě neobešlo bez stresu. Vše se ale nakonec stihlo a nebýt řady v šatnovém prostoru, začalo by se téměř načas. Jakmile se rodiče a hosté usadili na svá místa, předvedli jim maturanti naučené taneční vystoupení. Nejdříve třída V6.A, která provedla zúčastněné různými hudebními styly.  A poté 4.A, která všem přítomným přiblížila své čtyři roky na gymnáziu.

Následně byly třídy ve stejném pořadí ošerpovány svými třídními (V6.A paní učitelkou Stodůlkovou za pomoci paní učitelky Polákové a 4.A paní učitelkou Horákovou za pomoci pana učitele Lysáka). Poté maturanti společnými sílami (hlasivkami) zazpívali studentskou hymnu Gaudeamus igitur a tradičně vybrali peníze, které sbírali do prostěradel (příště by prý preferovali jen bankovky, jelikož nárazy mincemi do čela nebyly dvakrát příjemné).

Následně už se pokračovalo volnějším stylem. V průběhu večera vystoupily dva taneční páry – Šimon Tibitanzl se svou partnerkou Zuzanou Münstrovou a Tomáš Stískal se svou partnerkou Klárou Vaculovou. Celým večerem hosty provázeli moderátoři Klára Příkaská a Tomáš Popelka. Na tanečním parketu provázeli hosty RK Band a DJ Milan, kteří hráli pro všechny generace a hlavně až do samého konce plesu.

Největší dík ale patří hlavně všem, kteří se podíleli na organizaci celého večera, a to jsou především paní učitelky Křenková, Poláková a Svrčinová. Samozřejmě také musíme zmínit samotné maturanty, kteří celý večer krásně obohatili. Hlavně půlnoční překvapení, které zprostředkovala kapela složená z maturantů a jejich kamarádů, bylo velmi vydařené.

Na závěr bychom chtěli ještě poděkovat fotografce Elišce Ondruchové za úžasné momentky z celého večera a klukům Davidovi Žákovi a Davidovi Královi za video. Odkazy na fotky a videa najdete v popisku tohoto článku.

Doufáme, že jste si akci užili stejně jako my a pokud jste se náhodou nemohli zúčastnit, tak se nyní můžete aspoň prostřednictvím odkazů s námi do této nezapomenutelné noci vrátit.

Klára Kandlerová, V6.A

Odkaz na fotky: https://photos.app.goo.gl/z8QwPCnQEcuM84mm7

Odkaz na videa:

Vystoupení 4.A = https://youtu.be/RprRKpp-x_o

Vystoupení V6.A = https://youtu.be/HnSXTpSzHoA