Tělesná výchova

Vyučující
  • Mgr. Jiří Lysák 
  • Mgr. Jiří Horký
  • Mgr. Zuzana Svrčinová
  • Bc. Eliška Lysáková
Učební plán

Čtyřleté studium

Předmět1. ročník2. ročník3. ročník4. ročník
Tělesná výchova2222

Šestileté studium

Předmět1. roč.2. roč.3. roč.4. roč.5. roč.6. roč.
Tělesná výchova222222
Sportovní aktivity

ADAPTAČNÍ DEN
Adaptační den je určen pro nové třídy prvních ročníků. Je organizován ve formě výletu na koloběžkách spojeného s dalším programem. Ten je zaměřený na vzájemné poznání, rozvoj spolupráce, komunikace, vzájemné důvěry, budování vztahů v kolektivu i s učitelem.

SPORTOVNÍ DEN
Sportovní den gymnázia se koná pravidelně na konci června v areálu SK Hranice a na Plovárně Hranice. Soutěží v něm třídní kolektivy v různých sportovních disciplínách. Cílem je zapojit celý třídní kolektiv. Nominaci na jednotlivé sporty si domlouvají třídní kolektivy. Funkci rozhodčích u jednotlivých disciplín vykonávají učitelé školy. Cesta k vítězství vede přes promyšlené zapojení celé třídy.
Odměnou pro nejlepší třídu je možnost využít jeden den na třídní exkurzi navíc.

ZIMNÍ LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ
Kurz je určen pro 1. ročník čtyřletého studia a 3. šestiletého studia. Na kurzu se věnujeme základnímu lyžařskému a snowboardovému výcviku, zdokonalovacímu výcviku lyžařských a snowboardových dovedností, teorii lyžování a pobytu na horách, společenským hrám a soutěžím.

SPOROTVNĚ TURISTICKÝ KURZ
Kurz absolvují třídy v předposledním ročníku studia. Kurz je zaměřen na cykloturistiku, výuku jízdy na kánoi, kajaku a windsurfingu, střelecký výcvik ze vzduchových zbraní a míčové sporty.

SPORTOVNĚ REKREAČNÍ POBYT
Prázdninový pobyt v Chorvatsku na Zadarské riviéře pro zájemce z řad žáků. V průběhu pobytu se věnujeme plážovému volejbalu, basketbalu, kopané, paddleboardingu, stolnímu tenisu a výletům za poznáním.

VODÁCKÝ ZÁJEZD PRO ZÁJEMCE O VODNÍ TURISTIKU
Navštěvujeme řeky Moravu, Vltavu, Dunajec, Oravu a Váh. Zájezdy jsou určeny pro zájemce, kteří jsou začátečníky i pokročilými vodáky.

MEZIGENERAČNÍ TURNAJ DÍVEK VE VOLEJBALU
Sportovní předvánoční setkání bývalých a současných volejbalistek školního klubu.

TURNAJE A SOUTĚŽE
Žáci se zapojují do dalších sportovních akcí konaných pod záštitou Asociace školních sportovních klubů, předmětového týmu tělesné výchovy nebo školního parlamentu.

Nahoru