Subterra Cup 2022 – 3. a 5. místo v krajském kole ve florbalu

V pátek 28. ledna se konalo krajské kolo ve florbalu v Lipníku nad Bečvou. Turnaje se zúčastnilo 5 klučičích a 3 holčičí družstva. My se díky skvělým výkonům v předešlém kole mohli pyšnit reprezentací v obou kategoriích.

Kluci odehráli dva velmi vyrovnané duely ve slušném tempu. Zápasy to byly těžké, ale kluci byli motivováni nejen z tribuny předvést co nejlepší hru. V zakončování měl bohužel větší štěstí soupeř a oba zápasy skončily stavem 1:2.

Holky hrály velice sympatický florbal, pro některé se jednalo o premiéru. Snažily jsme se vycházet z dobře postavené obrany a tlačit se co nejvíce do brány. V prvním zápase nás ovšem překvapil tým z Olomouce a dokázal nás přestřílel 5:1. V druhém zápase, který byl napínavý až do konce, se na nás nakonec neusmálo štěstí a odcházely jsme s těsnou prohrou 4:5.

I když se našim týmům nepodařilo postoupit do dalšího kola soutěže, tak se za své výkony rozhodně nemusí stydět. Pochvalu určitě zaslouží za odhodlání, bojovnost a týmového ducha. V příštích letech bude opět možnost na skvělé výkony navázat.

Jitka Sanetříková, V6.A