Kulturně-sportovní exkurze třídy 3.A

Třída 3.A se zúčastnila kulturně-sportovní exkurze do kempu Nové Spolí u Českého Krumlova. Žáci po náročné, devítihodinové cestě různými spoji přijeli do kempu a ubytovali se.

Po aklimatizaci a nasátí místní atmosféry skupina vyrazila obhlédnout jezy, které si na ně už příští den brousily zuby. Po naučném výkladu třídního učitele, pana Lysáka, měla třída možnost vidět krásy Českého Krumlova a prozkoumat prostory místního renesančního zámku, který pochází ze 13. století. V rozsáhlých zahradách se třída mohla kochat raritou, a to divadlem s otočným hledištěm, které je opravdu jedinečné.

Další den třída vyměnila suchý terén za vodní a vydala na sjíždění řeky Vltavy. Trasa do Zlaté koruny byla úžasná. I přes deštivé počasí, které třídu pronásledovalo od začátku po konec, si jízdu každý užil, protože proud řeky byl rychlejší než obvykle. V cestě stály čtyři jezy, u kterých vždy kapitán, pan třídní, rozdával cenné rady ohledně bezpečného a pohodového sjezdu. Rady byly užitečné, avšak i přesto se výlet neobešel bez převrácených lodí a pádů do vody. Naštěstí takoví šťastlivci byli jen čtyři a všichni brali „koupání“ s nadhledem a pobavením.

Na trati byla možnost občerstvení v podobě grilovaných klobás a hermelínů. Po usušení u ohně a zaplnění prázdných žaludků výprava pokračovala na poslední jez u Zlaté koruny, kterým putování po vodě skončilo.

Přes náročnou dopravu zpátky se všichni ve zdraví dostali domů. Velké poděkování patří panu Lysákovi a instruktorům, bez kterých by zájezd nebyl možný.

Martin Jakubíček

Student třídy 3.A