Basketbalový turnaj

A máme to opět za sebou! Tradiční basketbalový turnaj probíhal na Gymnáziu Hranice ve středu 9.11. 2022. S našimi nadanými sportovci středoškolských ročníků se přijelo utkat 9 týmů z 6 různých škol. Studenti přijeli čestně a přátelsky reprezentovat svou školu, jak nejlépe uměli. 

Hrálo se na polovinu hřiště, tedy na jeden basketbalový koš a v hřišti mohli být pouze 3 hráči z každého týmu. Byli rozděleni do 3 skupin, z nichž do finále směl postoupit pouze jeden. V chlapecké skupině se mezi první tři probojovaly školy Gymnázium Hranice A, Gymnázium Lipník A a Gymnázium Jakuba Škody A. Celé finále bylo nesmírně napínavé a do poslední chvíle nerozhodné. Turnaj nakonec ovládli studenti Gymnázia Lipník A, kteří neprohráli ani jedno utkání. Na 2. místě se umístil tým Gymnázia Jakuba Škody. Naši žáci letos s hrdostí a za potlesku přebírali bronzové umístění. Dívčí skupinu ovládlo družstvo Gymnázia Lipník. 

Moc děkujeme výše zmíněným školám, Střední škole elektrotechnické z Lipníku n./B., Obchodní akademii a jazykové škole Přerov a Střední lesnické škole Hranice za vynikající výsledky. Středeční dopoledne bylo nasáklé týmovým duchem a tribuny se o přestávkách plnily žáky gymnázia. Budeme se těšit zase za rok! 

Umístění dívky:  

  1. místo G Lipník
  2. místo GJŠ    

  

Umístění chlapci:  

1.místo Gymnázium Lipník A  

2.místo GJŠ A  

3.místo G. Hranice A  

4.místo SŠE Lipník  

5.místo OA a JŠ Přerov  

6.místo Gymnázium Hranice B  

7.místo Gymnázium Lipník B  

8.místo SLŠ Hranice  

9.místo GJŠ B  

Autor: Míchaela Röderová