Projektový den

Sešity a učebnice uložili do šuplíku a pořádně si užili výlet se třídou. Poslední úterý ve školním roce, známé také jako projektový den, studenti využili k dalšímu poznávání. Jednotlivé třídy se vydaly na různá místa, kde se zúčastnily exkurzí. Ti nejmladší žáci navštívili Hranický kras. Společně se třídou 1.A, která si poslechla výklad průvodkyně v Aragonitových jeskyních, zůstala tak v Hranicích. Ostatní třídy cestovaly vlakem do jiných měst. Historické jádro Prahy navštívila V2.A a do Hodonína se jeli podívat studenti V3.A. Informace o naší budoucnosti na Marsu získala V4.A v ostravském planetáriu. Třída V5.A si nemohla ujít letní atmosféru v ZOO Olomouc a v neposlední řadě zbývají žáci 2.A a 3.A, kteří se dozvěděli spoustu zajímavých informací o Zikmundu Freudovi v jeho rodném městě. Takto vypadá souhrn třídních akcí uskutečněných 27. 6. A jak se naši žáci měli? Mrkněte na fotky níže. 

Třída V1.A byla na zeměpisné exkurzi v Hranickém krasu. Navštívili Zbrašovské aragonitové jeskyně, lázně Teplice nad Bečvou, informační centrum Hranické propasti a Hranickou propast v NPR Hůrka. Celý den žáci hledali odpovědi na otázky k místnímu regionu, za které postupně získali 4 indicie. Po uhádnutí správného přírodního celku, ke kterému vedly indicie, získali souřadnice místa, kde byl ukryt poklad. Žáci si exkurzi užili a utužili svůj kolektiv.

27.6. se žáci tříd 2.A a 3.A přesvědčili, že se významný psychoanalytik Sigmund Freud narodil v malém moravském městě Příbor. Velmi často se za jeho rodiště považuje Vídeň. Společně jsme navštívili rodný dům Sigmunda Freuda, jeho současná expozice se nazývá Muzeum myšlení – Museum of the Mind. Tato expozice je uměleckým ztvárněním psychoanalytického myšlení S. Freuda. Autorkou je sama pravnučka S. Freuda paní Jane McAdam Freud. Návštěvníci procházejí jednotlivými místnostmi a ponořují se do různých vrstev lidské osobnosti – Id, Ego, Superego.