Naši studenti navštívili Brusel v rámci projektu Erasmus+

V pondělí 11. 12. se 24 studentů a paní učitelky Stodůlková a Bittalová vydali na výjezd v rámci projektu Erasmus+ do Bruselu, kde jsme se setkali s naší rakouskou partnerskou školou HTL Rankweil,s níž spolupracujeme. Cílem bylo společně prozkoumat Evropské instituce v Bruselu a seznámit se s jejich činností.
V úterý ráno jsme šťastně dorazili na místo. Po přivítání se se studenty partnerské školy  a krátkém prozkoumání Schumanova náměstí jsme navštívili budovu Evropské komise a dozvěděli se něco o jejím fungování. Následně jsme se přesunuli do Experience Europe, kde jsme měli možnost se zábavnými interaktivními programy dozvědět spoustu zajímavých informací o Evropské unii, jejím vedení a cíly. Den jsme zakončili prohlídkou Evropské rady.

Ve středu nás jako první čekala společná interaktivní prohlídka Parlamentária a následně Domu evropských dějin. Po obědě jsme navštívili budovu Evropského parlamentu a seznámili se s jejím fungováním. Následně jsme se přemístili k Atomiu, známé ikoně Bruselu. Tato stavba znázorňuje model krystalové mřížky železa, která je 165 miliardkrát zvětšená. Navštívili jsme také expozici Mini-Europe, kde jsme při stmívání zhlédli známé instituce a budovy z celého světa zmenšené v měřítku 1:25. Poslední zastávkou bylo náměstí Grand Place, kde jsme měli možnost vidět laserovou show, která byla promítaná na historických budovách centra. Co nás bude čekat zítra?

Závěrečný den v Bruselu🇧🇪 jsme zahájili společně s našimi rakouskými kamarády na okouzlujícím náměstí Grand Place a nenechali jsme si ujít ani legendární sošku čůrajícího chlapečka „Manneken Pis“. Rozloučili jsme se se všemi kouty Bruselu, nakoupili suvenýry a překvapení přišlo v podobě vánočních trhů v Lucemburku Světýlka, stánky, a ta vánoční atmosféra. nezapomenutelné! Teď už se těšíme, až se šťastně vrátíme domů plní úžasných vzpomínek!