Výsledky Matematických olympiád

MO – kategorie Z9 – krajské kolo 

V úterý 28. března proběhlo v Olomouci krajské kolo Matematické olympiády kategorie Z9. Naši školu velmi úspěšně reprezentovala Valerie Lazíková ze třídy V2.A, která ve svých výpočtech ztratila pouze jeden bod z celkového možného počtu bodů. Vzhledem k vysoké kvalitě soupeřů se tak umístila na výsledném 3. až 5. místě. Moc gratulujeme! 

MO – kategorie B, C – krajské kolo 

O týden později do Olomouce vyrazili také naši hoši Ondřej Burianec z V4.A a Michal Brezniak s Albertem Cibičkem z V3.A. Řešili příklady krajského kola Matematické olympiády v kategoriích B a C. Nejlépe si vedl Michal Brezniak, který skončil na 3. místě v kategorii C. Všem děkujeme za reprezentaci školy. 

MO – kategorie Z8 – okresní kolo 

Také naši nováčci se zapojili do řešení úloh Matematické olympiády. Ze školního kola postoupili Nela Janovská, Martin Kunc a Tomáš Hoang do okresního kola. Martin bohužel onemocněl, a tak se ve středu 12. 4. vypravili na ZŠ Struhlovsko jen Nela s Tomem, kde pro ně byly nachystané tři nelehké příklady. Oba se při své premiéře stali úspěšnými řešiteli. Děkujeme za reprezentaci školy.